A biztonsági ajtó bal oldalán lévo kép
Biztonsági ajtó feletti kép
Biztonsági ajtó
A Biztonsági ajtó alatti kép
A biztonságiajtó és a rács közötti kép
A rácstól jobbra található táj
Hogyan és kivel szereltessünk fel hevederzárat
Milyen rácsot és rácsajtót szereltessünk
Távolkeleti biztonsági ajtó feltörve!
06-20-9-426-538
06-1-3410-187
vprofi@t-online.hu

Figyelem egy új, igen hatékony betörési módszer a láthatáron

2007-04-30 21:57:32
A kopogtató módszer egy olyan Nyugat-Európában kifejlesztett és sajnos az Interneten is terjedő új betörési forma, amellyel a cilinderbetétek 90%-a mindenféle rongálás illetve külsérelmi nyom nélkül könnyedén nyitható, sőt akár a betörést követően vissza is zárható.

A technika lényege egy speciálisan átalakított kulcsban rejlik, amelyet a zárbetétbe helyezve, majd egy csavarhúzó vagy kalapács segítségével megütögetve a zár kinyillik. Az előbb említett módszer részletesebb megismeréséhez egy Mindenki számára érthető, egyszerű fizikai törvényre van szükség, amely egy hétköznapi példa tükrében a következőképpen mutatható be: amikor az ember biliárdban a fehér golyóval meglöki a két közvetlenül egymás mögött álló másikat, akkor a mozdulat hatására csak az utolsó fog elgurulni.

A kopogtató technika esetében az egyedileg kialakított kulcs a fehér golyó, míg a zárást biztosító egymás tetején elhelyezkedő csapok a másik két golyó szerepét játsszák. Amikor a betörő ráüt a kulcsra, akkor a felső csap ott marad, az alsó pedig lelökődik a cilindertest aljába, így egy rövid időre megszűnik a zárást biztosító csapok blokkolása, amely idő alatt a támadó képes lesz a henger elfordítására. Az új módszer lehetővé teszi a betörő számára, hogy komolyabb szakmai tudás illetve ismeretanyag nélkül igen gyorsan, akár egy percen belül is kinyisson egy külföldi vagy magyar rendfenntartó szervezet által biztonságosnak minősített zárbetétet. A legnagyobb veszélyt a figyelemre méltó betörési sebesség mellett az a tény jelenti, hogy az eddig drótokkal (zárfésűvel) nehezen, illetve egyáltalán nem nyitható oldallapfúrt zárbetéteken felül, már az extra védelemmel ellátott, azaz mágnescsappal illetve a kulcsba szerelt speciális mozgó tüskével rendelkező modellek is megtámadhatóvá váltak, hiszen ezen elemek minden egyes legyártott zárbetétben megegyeznek, s így a módosított kulcs is tartalmazza őket.

Mi a Gordiusz védőpajzs használatát ajánljuk, hiszen annak belső szerkezete eltér a cilinderbetétek működési elvétől, így a kopogtatási technika nem alkalmazható rajta, ráadásul az összes ismert betörési módszer ellen védelmet biztosít.

Kapcsolódó linkek:

INDEX.Hu (Egyszerűen betörök Önhöz! 1. rész)
INDEX.Hu (Egyszerűen betörök Önhöz! 2. rész)
Vissza a hírekhez